Tečaji in šolanje


Pravilna vzgoja psov, je zelo pomembna. Žal se mnogi lastniki tega zavedo šele, ko gredo stvari že hudo narobe, ko psi razvijejo kopico neželjenih vedenj in jih ne obvladajo več.


S pravilno vzgojo je potrebno pričeti takoj, ko pride pes domov. Da, takoj ko ga dobimo pri približno 8 tednih starosti!

Na naših tečajih poskušamo lastnike naučiti, kako živeti s psom, kako z njim komunicirati in kako na nenasilen način v pasjih očeh postati dober vodja krdela, ki ga je vredno upoštevati.

Začetni skupinski tečaji v naši pasji šoli se pričnejo z uvodnim predavanjem, ki se ga udeležimo brez psov. Pogovorimo se o življenju s psom, zvemo osnove o funkcioniranju krdela, o pasjem komuniciranju in seveda o načinu dela na tečaju.

S psom je organizirano 20 srečanj, v ograjenem poligonu in v urbanem okolju, kjer pse in vodnike soočimo z raznimi motnjami, kot so motorna vozila, kolesarji, pešci in drugo. 

Ker večina težav nastane doma, vas na vašo željo, naš inštruktor obišče tudi doma, kjer se individualno pogovorimo, kako urediti življenje, da bo sobivanje prijetno za vas in psa. 

Tečaj se konča s "izpitom", ki seveda ni čisto pravi izpit, ampak zaključna ura, kjer vsak pokaže kar se je na tečaju naučil. 


Kaj se na tečaju še naučimo? Večina vodnikov pride v pasjo šolo z namenom, da psa naučijo hoje z ohlapnim povodcem in da pes pride, ko ga pokličejo. To so najpomembnejše stvari.


Sicer pa program zajema:

- učenje hoje na popuščenem povodcu
- osnovna povelja: sedi, prostor
- oddaljevanje od psa, ki nas čaka neprivezan
- priklic psa
- trikci
- premagovanje ovir (preskoki, tunel)

Veliko pozornost posvečamo učenju trikcev kot so: preval, mrtev, prosi, dotik, cik cak hoja med nogami, pa še mnogo drugih. Trikci niso zanimivi samo zato, da se lahko postavljamo pred prijateji, kaj vse naš pes zna, ampak so odlična vaja za učenje komuniciranja s psom. Poleg igre, so ravno trikci tisti, ki psa vzpodbujajo k interakciji z vodnikom in pomembno vplivajo na dober odnos med psom in vodnikom.

Vabimo vas, da nas obiščete. Na voljo smo vam tudi za brezplačne osnovne informacije, kako delati s psom, da bo sobivanje prijetno za oba.

Če v vzgojo psa vložimo potreben čas in znanje, potem bomo svojega štirinožnega prijatelja lahko vzeli s seboj povsod. Če pa ga ne bomo pravilno vzgojili, bo revež moral ostati sam doma. In to samo zato, ker ga nismo znali vzgojiti! Pes ni nikoli kriv, je le zrcalo gospodarja!